A Freecom új külső meghajtója, a Hard Drive Secure a biztonságra gyúr rá főként. Hardveres adatvédelem paranoiás gyűjtögetőknek.

A Freecom Hard Drive Secure meghajtó RFID technológiát használva védi meg a külső merevlemez adatait az illetéktelen kíváncsiskodóktól. A mellékelt AES kódolású kártya a tulajdonos titkos azonosítóját továbbítja vezeték nélkül, rádióhullámok segítségével a külső merevlemeznek, így csak a kártya birtokosa férhet hozzá az adatokhoz.

A Freecom Hard Drive Secure sorozat legolcsóbb tagja, az 500 GB-os USB-s változat, mely 119 dollárért vihető haza. Kapható még ezen felül 1 TB-os és 2 TB-os modell is, előbbiért 149, utóbbiért pedig 289 dollárt kérnek. A Freecom gondolt azokra is, akik nem csak USB 2.0 porton kívánják használni az adattárolót. Számukra választható a Quattro típusjelzésű változat is, mely némi többletköltségért cserébe FireWire és eSATA portot is kínál.

NotebookTV.hu, 2009. július 22.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr851268705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása