Egy amerikai blogger 15 millió dollárra (2,7 milliárd forintra) készül perelni a Google-t, amiért a Mountain View-i vállalat egy bírósági döntés nyomán felfedte az ő személyes adatait.

Rosemary Port, a 29 éves divatintézeti diák a Google ingyenes webnaplókészítő szoftverével névtelenül vezette a kanadai Liskula Cohenről, a Vogue címlapmodelljéről szóló blogját, amelyben sértő megjegyzéseket tett a 36 éves topmodellre, főleg annak testápolási és szexuális szokásaira.

A New York-i legfelsőbb bíróság a Google-t arra ítélte a múlt héten, hogy adja ki a modellről méltatlan bejegyzéseket író blogger adatait.

Salvatore Strazzullo, Port védője szerint a Google megpróbált ellenállni az adatok kiszolgáltatásának, de végül eleget tett a bíróság kérésének, s ezzel megsértette azt a kötelességét, hogy megvédje az alperes névtelenségét.

A Google a bírósági döntést követően kijelentette, hogy nem tűri az internetes gorombáskodást. "Együttérzünk mindazokkal akik az interneten a virtuális gorombaság áldozatává válnak" - mondta Andrew Pederson Google-szóvivő, hozzátéve, hogy rendkívüli figyelmet fordítanak a személyes adatok védelmére is, a felhasználókkal kapcsolatos információkat pedig csakis bírósági felszólításra közölnek.

HVG.hu, 2009. augusztus 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr991337931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása