Eljárást indított az adatvédelmi biztos az UD Zrt. ügyével kapcsolatban, miután egy férfi, akinek a neve elhangzott az interneten nyilvánosságra került telefonbeszélgetések során, az ombudsmanhoz fordult - értesült a Népszava.

A lap keddi számában azt írta: az UD Zrt. által feltehetően korábban megfigyelt férfi feljelentéseit sorra elutasította a hatóság, ezután fordult az adatvédelmi biztoshoz.

A férfi még 1995-ben került kapcsolatba az egyik hazai pénzintézettel, egy autós túrarekord-kísérlet szponzorációs megállapodása kapcsán.

A kontraktus meghiúsult, így a férfit komoly kár érte - írta lap.

Hozzátették: több egyeztetés után a bank képviseletében az UD Zrt. emberei hívták megbeszélésre.

A Népszava szerint a férfi először tavaly májusban fordult a hatósághoz, hiába, majd amikor 2008 őszén az internetre felkerültek a lehallgatott telefonbeszélgetések, döbbenten hallotta, hogy az ő neve is elhangzik a "személyi ellenőrzés" alá vontak között.

ma.hu, 2009. szeptember 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr21394021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása