A személyes adatokat tartalmazó felhasználói profilok újrakonfigurálását, azaz a hozzáférési jogosultságok újbóli beállítását kéri a Google a Buzz szolgáltatását használóktól.

A cég azután fordult felhívással a júzerekhez, miután személyiségjog-védők is panaszt emeltek a levelezőrendszer szerintük törvényekbe ütköző közösségiportál-funkciói ellen.

Az Electronic Privacy Information Center (EPIC) civil jogvédő szervezet az amerikai versenyhivatalhoz (FTC) februárban eljuttatott panaszában többek között azt kifogásolta, hogy a Gmail levelező rendszerébe épülő szolgáltatás a felhasználók leggyakrabban használt címei alapján állít össze publikus baráti köröket. A Google erre reagálva a szolgáltatást úgy módosította, hogy a felhasználóknak mindössze címeket javasolt, amelyeket, ha akartak, az adott baráti körökhöz csoportosíthattak.

A keresőmotorjáról ismertté vált kaliforniai vállalat további módosításként a hét elejétől kezdve értesíti felhasználóit, hogy ellenőrizzék és változtassák a kívánt hozzáférési szintre a személyes adataikat tartalmazó profiljaikat – írja a BBC hírportálja.

index.hu, 2010. április 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://adatvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr181899283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása